Τρυφερό αρνάκι στο φούρνο με μέλι δάσους ΦΙΝΟ

Είδος: Κυρίως Πιάτο
Έτοιμο σε: 130 λεπτά
Ποσότητα: 4-5 άτομα

Υλικά:
Για το αρνάκι
1500 γρ. αρνίσιο μπουτάκι
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
2 κουταλιές της σούπας μέλι δάσους ΦΙΝΟ
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
¼ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
¼ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά, προαιρετικά
¼ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι
χοντροκομμένους κόκκους πιπέρι
1 λεμόνι
αλάτι
λαχανικά για το συνοδευτικό (πατάτες και καρότα baby, κρεμμύδι, ρέβες, βολβούς)

Εκτέλεση
Αγοράζουμε ένα αρνίσιο μπουτάκι και ζητάμε από τον χασάπη να μας το «σπάσει». Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το μέλι δάσους ΦΙΝΟ, το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, τα μπαχαρικά, το σκόρδο και αλείφουμε το αρνάκι. Στα ανοίγματά του τοποθετούμε φέτες φρέσκου λεμονιού. Τυλίγουμε το αρνάκι σε λαδόκολλα, όπου μέσα κλείνουμε μαζί τα λαχανικά και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο, τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά και κατόπιν χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 175°C και ψήνουμε για 1 ώρα 30 λεπτά. Τοποθετούμε το αρνάκι σε πιατέλα μαζί με τα λαχανικά και σερβίρουμε με φρέσκια σαλάτα.

Tips:
• Αν θέλουμε συλλέγουμε τα υγρά από το ψήσιμο και αφού τα περάσουμε από σίτα δένουμε μια σάλτσα σιγοβράζοντας τα σε αντικολλητικό κατσαρολάκι και να σερβίρουμε το αρνάκι.
• Αν δεν μας αρέσουν κάποια μπαχαρικά τα αντικαθιστούμε από άλλα της επιλογής μας.

ΕΛΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ