Σπιτικό ψωμί με μυρωδικά και μέλι ΑΤΤΙΚΗ

Είδος: Ψωμί
Έτοιμο σε: 60 λεπτά
Ποσότητα: 10 άτομα

Υλικά:
Για τη ζύμη
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
175 ml. χλιαρό νερό
6 γρ. μαγιά στιγμής
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι ΑΤΤΙΚΗ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κλωναράκι ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο
¼ κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο
½ κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι κοπανισμένο

Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το μέλι ΑΤΤΙΚΗ και το αλάτι, ξεκινάμε την ανάδευση προσθέτοντας το χλιαρό νερό, το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο, το μαχλέπι, το γλυκάνισο και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε για 4-5 λεπτά, κατόπιν μεταφέρουμε τη ζυμη σε λαδωμένο σκεύος και σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Πλάθουμε σε καρβελάκι ή φραντζολάκι και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, για 40-45 λεπτά και ανάλογα το μέγεθος.

Tips:
• Στο ψωμί μπορούμε να προσθέσουμε τα αγαπημένα μας μυρωδικά ανάλογα με το γεύμα που πρόκειται να συνοδεύσουμε!
• Αν θέλουμε προσθέτουμε σπόρους όπως κουκουνάρι, ηλιόσπορους ή πασπαλίζουμε με σουσάμι.

ΕΛΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ