Πράσινη σαλάτα με κινόα, παντζάρι και μέλι ΑΤΤΙΚΗ

Είδος: Σαλάτα
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Έτοιμο σε: 40 λεπτά
Ποσότητα: 4 άτομα

Υλικά:
80 γρ. κινόα
1 βολβό παντζαριού
1 καρότο
1 αβοκάντο
1 χούφτα πράσινη σαλάτα της επιλογής μας
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
2 λάιμ
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ½ κουταλάκια του γλυκού μέλι ΑΤΤΙΚΗ
2 κλωναράκια κόλιανδρο ή μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας ανθότυρο

Εκτέλεση

Βάζουμε την κινόα σε ένα κατσαρολάκι, καλύπτουμε με νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει και να απορροφήσει τα υγρά της. Βράζουμε τον βολβό του παντζαριού να μαλακώσει, τον αφήνουμε να στεγνώσει σε απορροφητικό χαρτί και τον τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη. Τρίβουμε το καρότο, ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και κόβουμε το αβοκάντο σε φέτες. Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά σε ένα μπώλ. Σε ενα μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το μέλι ΑΤΤΙΚΗ, το χυμό των λάιμ και 2 κουταλιές της σούπας νερό. Σε μια σαλατιέρα στρώνουμε τα φύλλα της πράσινης σαλάτας, προσθέτουμε τη σαλάτα κινόα που ετοιμάσαμε, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ανθότυρο τριμμένο.

ΕΛΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ