Μαριναρισμένος σολωμός με μέλι ΑΤΤΙΚΗ

Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες
Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
Ποσότητα: 2 άτομα

Υλικά:
500 γρ. φιλέτο σολωμό
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας μέλι ΑΤΤΙΚΗ
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
10 κόκκους πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 φύλλο αρμπαρόριζα προαιρετικά
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
χοντρό αλάτι

Εκτέλεση
Σε ένα γουδί πολτοποιούμε το πιπέρι, το θυμάρι, το σκόρδο. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη σάλτσα σόγιας, το μέλι ATTIKH και αλείφουμε τον σολωμό. Μαρινάρουμε τον σολωμό για 2 ώρες τουλάχιστον, κρατώντας τον σκεπασμένο στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, τυλίγουμε τον σολωμό μαζί με το φύλλο αρμπαρόριζας σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 20 λεπτά. Σερβίρουμε με λίγο χοντρό αλάτι, φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και βραστά λαχανικά.

Tip: Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε τζίντζερ ή ξύσμα λεμονιού στη σάλτσα που θα μαρινάρουμε το ψάρι.

ΕΛΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ
Attiki Honey, Greek honey from Attiki Bee Culturing Co. - Alexandros Pittas SA
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.