Μαριναρισμένος σολωμός με μέλι ΑΤΤΙΚΗ

Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες
Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
Ποσότητα: 2 άτομα

Υλικά:
500 γρ. φιλέτο σολωμό
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας μέλι ΑΤΤΙΚΗ
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
10 κόκκους πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 φύλλο αρμπαρόριζα προαιρετικά
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
χοντρό αλάτι

Εκτέλεση
Σε ένα γουδί πολτοποιούμε το πιπέρι, το θυμάρι, το σκόρδο. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη σάλτσα σόγιας, το μέλι ATTIKH και αλείφουμε τον σολωμό. Μαρινάρουμε τον σολωμό για 2 ώρες τουλάχιστον, κρατώντας τον σκεπασμένο στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, τυλίγουμε τον σολωμό μαζί με το φύλλο αρμπαρόριζας σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 20 λεπτά. Σερβίρουμε με λίγο χοντρό αλάτι, φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και βραστά λαχανικά.

Tip: Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε τζίντζερ ή ξύσμα λεμονιού στη σάλτσα που θα μαρινάρουμε το ψάρι.

ΕΛΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ