Μελωμένο Carrot Cake

Είδος: Γλύκισμα
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 55-60 λεπτά
Έτοιμο σε: 4 ώρες
Ποσότητα: 8-10 άτομα

Υλικά:
Για το κέικ
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. καρότα
275 γρ. μέλι ΑΤΤΙΚΗ
155 ml. ξινόγαλα
190 ml. σπορέλαιο
30 γρ. φρυγανιά
100 γρ. σταφίδες μαύρες και ξανθές
55 γρ. καρύδια
1 μήλο
3 αυγά
1¼ κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ φρέσκο
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο σκόνη
¼ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι σκόνη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κάψουλα βανιλλίνη

Για την κρέμα τυριού
275 γρ. τυρί κρέμα
300 γρ. ζάχαρη άχνη
20 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Τρίβουμε τα καρότα και το μήλο στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Σε ένα μπώλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα και το baking powder,  τα αναμειγνύουμε  με τη φρυγανιά, τις σταφίδες, τα καρύδια. Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά, το σπορέλαιο, το ξινόγαλα, το μέλι ΑΤΤΙΚΗ, το τζίντζερ και τα μπαχαρικά, σταματάμε το χτύπημα και συνεχίζουμε με μια σπάτουλα το ανακάτεμα. Προσθέτουμε τα καρότα, το μήλο και σταδιακά το μείγμα που προετοιμάσαμε. Τέλος, προσθέτουμε το ξύδι και ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε το μείγμα στην άκρη. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα αντικολλητικό στρογγυλό ταψί ή τσέρκι διαμέτρου 20εκ. και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 55-60 λεπτά, το κέικ στους 180°C, ξεφορμάρουμε το κέικ και αφήνουμε να κρυώσει. Ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού. Χτυπάμε όλα τα υλικά της στο μίξερ για 2 λεπτά και τοποθετούμε στο ψυγείο. Όταν το κέικ κρυώσει το αλείφουμε με την γλυκιά κρέμα τυριού και αν θέλουμε διακοσμούμε με σταφίδες και ψιλοκομμένα καρύδια.

 

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more info

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close