
Η πολιτική ποιότητας της εταιρείας ΑΤΤΙΚΗ-ΠΙΤΤΑΣ αποσκοπεί στη προσφορά της υψηλότερης ποιότητας φυσικού ελληνικού μελιού και λοιπών Ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων, ακολουθώντας την παράδοση και τις αρχές της επιχείρησης. Η Διεύθυνση Διασφάλισης Ποιότητας της ΑΤΤΙΚΗ-ΠΙΤΤΑΣ ξεκίνησε τη λειτουργία της, στη σημερινή της μορφή, το 1990 και σήμερα απασχολεί 4 επιστήμονες ειδικούς στον κλάδο των τροφίμων. Διαθέτει ειδικό εξοπλισμό ώστε να πραγματοποιεί όλους τους απαιτούμενους ελέγχους, συνεργάζεται με εξειδικευμένα εργαστήρια του εξωτερικού είτε σε ερευνητικό επίπεδο είτε για πρόσθετους ελέγχους.
Η εταιρεία ATTIKH – ΠΙΤΤΑΣ είναι πιστοποιημένη με το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων FSSC 22000 και το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ISO 14001. Προκειμένου να διασφαλιστεί η μοναδική ποιότητα του ελληνικού μελιού και για την ανάδειξη των μοναδικών χαρακτηριστικών και ιδιοτήτων του, η Διεύθυνση Διασφάλισης Ποιότητας διεξάγει έρευνες σε συνεργασία με πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και ινστιτούτα. Επίσης, η εταιρεία χρηματοδότησε και συνεχίζει να χρηματοδοτεί έρευνες που αποσκοπούν στη ποιοτική και αποδοτικότερη ελληνική μελισσοκομική παραγωγή.
Ερευνητικά προγράμματα που έχουν πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με Πανεπιστήμια:
- Αναβάθμιση βοσκότοπων με επαναφορά θυμαριού και άλλων μελισσοκομικών φυτών.
- Ανάπτυξη μεθόδων (χημικών και βιολογικών) χαρτογράφησης και αξιόπιστου προσδιορισμού ταυτότητας και ποιότητας μελιών της Ελλάδας (ΠΑΒΕΤ 2000).
- Σχεδιασμός και ανάπτυξη νέων βιολειτουργικών τροφίμων και συμπληρωμάτων διατροφής, βασισμένων στη Μεσογειακή δίαιτα και τη βιοποικιλότητα της Ελληνικής χλωρίδας (ΕΠΑΝ).
- Μελέτη της ποιότητας των Ελληνικών παραδοσιακών τροφίμων και εκβιομηχάνιση της παραγωγής τους (ΕΠΑΝ).
- Ανάπτυξη μεθόδων αξιολόγησης χημικών και βιολογικών ιδιοτήτων ελληνικών μελισσοκομικών προϊόντων (μελιών, βασιλικού πολτού, γύρης) (ΠΑΒΕΤ 2005).
- Μελέτη της χημικής σύστασης και αξιολόγηση των βιολογικών ιδιοτήτων ελληνικών μελιών και βασιλικού πολτού της ελληνικής αγοράς – Εφαρμογή στην παραγωγή βελτιωμένων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας και βιολογικής δράσης (ΕΣΠΑ).
- Επίδραση του μελιού στη δίαιτα παχύσαρκων παιδιών, Παίδων Αγ. Σοφία (διδακτορική διατριβή σε εξέλιξη).
Τα πανεπιστήμια με τα οποία η εταιρεία ΑΤΤΙΚΗ-ΠΙΤΤΑΣ έχει συνεργασθεί για να διεξαχθούν έρευνες, είναι:
- Τμήμα Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Τομέας Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων
- Τμήμα Μελισσοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
- Τμήμα Μελισσοκομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
- Εργαστήριο Βιολογικής Χημείας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών
- Α’ Παιδιατρική Κλινική, Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών
- Τμήμα Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων