Οι ιδρυτές: Αλέξανδρος και Παναγιώτης Πίττας
Καταχώρηση δεκαετίας 1950
Παλιές συσκευασίες ΑΤΤΙΚΗ-ΠΙΤΤΑΣ
Μέλι ΑΤΤΙΚΗ, δεκαετίας 1970
Μέλι δάσους ΦΙΝΟ, δεκαετίας 1950
Εγκαταστάσεις της ΑΤΤΙΚΗ-ΠΙΤΤΑΣ στο Περιστέρι
Γκάμα προϊόντων ΑΤΤΙΚΗ
Εγκαταστάσεις ΑΤΤΙΚΗ-ΠΙΤΤΑΣ στο Κρυονέρι Αττικής
Τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας
Αλεξάνδρα Πίττα – Χαζάπη και Γιώργος Πίττας

1896: Ο πατέρας των ιδρυτών, Γεώργιος Πίττας, διαφημίζει στην εφημερίδα «Εστία» την επιχείρηση που διατηρούσε «Εδωδίμων Αποικιακών», στην οδό Σταδίου. Μεταξύ των προϊόντων που διαφημίζει είναι και το διάσημο, τότε, μέλι Υμηττού.

1928: Οι Αλέξανδρος & Παναγιώτης Πίττας ιδρύουν την εταιρεία στην οδό Σωκράτους και προχωρούν σε μια πρωτοποριακή ενέργεια που άλλαξε ριζικά τον μέχρι τότε τρόπο εμπορίας και διακίνησης του μελιού προσφέροντας το ελληνικό μέλι σε μικρές συσκευασίες, με την επωνυμία μέλι Υμηττού AΤΤΙΚΗ. Όντας εξωστρεφείς επιχειρηματίες αποφασίζουν να εξάγουν ένα μέρος της παραγωγής, ενώ συμμετέχουν στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις αποσπώντας αμέσως, από τη δεκαετία του ’30, διακρίσεις και βραβεία.

Δεκαετία του ’50: Η ΑΤΤΙΚΗ Μελισσοκομική Εταιρεία μετακομίζει σε νέες εγκαταστάσεις στο Περιστέρι. Η οικογένεια μεγαλώνει με το μέλι ΦΙΝΟ, στην χαρακτηριστική τότε, κίτρινη συσκευασία με το αγοράκι Φίνο, ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά της εποχής. Η εταιρεία ξεφεύγει από τα στενά γεωγραφικά πλαίσια της Αθήνας και επεκτείνει τις δραστηριότητες της σε νέες αγορές στο εξωτερικό όπως Η.Π.Α., Καναδά, Αυστραλία, αλλά και αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής.

Δεκαετία του ’60: Η εταιρεία αναπτύσσεσαι στην ελληνική αγορά αλλά και στο εξωτερικό. Επίσης, νέα προϊόντα προστίθενται στη γκάμα όπως μαρμελάδα και παρκετίνη (από φυσικό κερί μέλισσας) αλλά και νέες πρωτοποριακές συσκευασίες μελιού, σωληνάριο και ατομική μερίδα, για ξενοδοχεία.

Δεκαετία του ’70-’90: Οι δύο ιδρυτές της εταιρείας δεν είναι πλέον στη ζωή, οπότε τη διοίκηση της εταιρείας αναλαμβάνουν τα παιδιά του Παναγιώτη, η Αλεξάνδρα και ο Γιώργος, μαζί με τη θεία τους, Ελένη, χήρα του Αλέξανδρου, με στόχο να διατηρήσουν και να αναπτύξουν την εταιρεία. Τη δεκαετία του ’90 αναπτύσσονται δύο πρωτοποριακές συσκευασίες, το μέλι Αττική smart pack όπου για πρώτη φορά το μέλι μεταφέρεται εύκολα και παντού και το μέλι Αττική Μελισσάκι (squeeze) με ειδικό πώμα σιλικόνης ελεγχόμενης ροής, τα οποία κατέκτησαν τα μεγαλύτερα διεθνή βραβεία συσκευασίας. Κατά την ίδια δεκαετία, οργανώνεται και το σημερινό Τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας με έμπειρους επιστήμονες οι οποίοι συμβάλουν στην έρευνα για το μέλι και την ελληνική μελισσοκομία.

Δεκαετία του 2000:

Η εταιρεία είναι εγκατεστημένη σε νέες εξελιγμένες εγκαταστάσεις στο Κρυονέρι. Διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα εργαστήρια στην Ευρώπη για τον έλεγχο και τη διασφάλιση της ποιότητας του μελιού. Διατηρεί τμήμα Ανάπτυξης Μελισσοκομίας, που προσφέρει συμβουλευτική υποστήριξη και εκπαίδευση στους συνεργάτες μελισσοκόμους. Στηρίζει ιδιαιτέρως την έρευνα για το μέλι και τα προϊόντα της μέλισσας. Αναπτύσσει διαρκώς τις αγορές στο εξωτερικό. Το μέλι ΑΤΤΙΚΗ είναι το επίσημο μέλι των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 για όλους τους αθλητές . Με τα ίδια κριτήρια ποιότητας, με τις ίδιες αξίες και το μεράκι των ιδρυτών εμπλουτίζει την γκάμα των προϊόντων της με παραδοσιακά ελληνικά εδέσματα όπως χαλβά (κλασσικό ή μόνο με ελληνικό μέλι), μαρμελάδες, υποβρύχια και λουκούμια.

Δεκαετία του 2010 – Σήμερα:

Βάσει της στρατηγικής της εταιρείας για βιωσιμότητα και περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνικής μελισσοκομίας, το 2020 ξεκίνησε η μεγάλη εκστρατεία «Beecome a friend – Κάθε μέλισσα χρειάζεται ένα φίλο», που βάζει τη μέλισσα στο επίκεντρο και γίνεται αφορμή ενημέρωσης για τη σημασία της μέλισσας και των προϊόντων της.

ΕΛΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ