Σπιτική λεμονάδα με μέλι ΑΤΤΙΚΗ θυμάρι νήσων

Είδος: Ρόφημα
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Έτοιμο σε: 2 ώρες
Ποσότητα: 8 άτομα

Υλικά:
320 ml. φρέσκο χυμό λεμονιού
150 ml. νερό
300 γρ. μέλι ΑΤΤΙΚΗ θυμάρι νήσων
1 λεμόνι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το νερό, το μέλι ΑΤΤΙΚΗ θυμάρι νήσων και το ξύσμα από το λεμόνι. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και αποσύρουμε. Αφήνουμε τη λεμονάδα να κρυώσει καλά και μεταφέρουμε σε καθαρό γυάλινο μπουκάλι που κλείνει αεροστεγώς. Σερβίρουμε τη λεμονάδα σε ψηλά ποτήρια, τα οποία γεμίζουμε μέχρι την μέση και αραιώνουμε με παγωμένο ή ανθρακούχο νερό. Αν θέλουμε προσθέτουμε πάγο και φύλλα δυόσμου!

Tips:
• Αν τα λεμόνια είναι πιο ξινά δοκιμάζουμε και αυξομειώνουμε την ποσότητα του μελιού.
• Μπορούμε να χρωματίσουμε την λεμονάδα με μερικές σταγόνες από γλυκό βύσσινο ή σιρόπι ροδιού.
• Μπορούμε να ακολουθήσουμε την ίδια συνταγή χρησιμοποιώντας πορτοκάλια και να φτιάξουμε σπιτική πορτοκαλάδα όπου πάλι δεν ξεχνάμε να δοκιμάσουμε και να αυξομειώσουμε την ποσότητα του μελιού, μέχρι να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα!

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more info

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close