
Πράσινη σαλάτα με σύκα, καρύδια και μέλι
ΧΡΟΝΟΣ 15’, ΜΕΡΙΔΕΣ 4, ΔΥΣΚΟΛΙΑ 1
ΥΛΙΚΑ
- 1 μαρούλι, λόλα
- 1 ματσάκι ρόκα
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια (και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
- 150 γρ. καλαμπόκι
- 5 ξερά σύκα, ψιλοκομμένα
- 8 καρύδια καθαρισμένα, χοντροκομμένα
Για τη σάλτσα
- 8 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μέλι Αττική
- χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σαλάτα
Πλένουμε πολύ καλά το μαρούλι και τη ρόκα. Τα κόβουμε σε μεσαία κομμάτια. Βάζουμε τα λαχανικά μας σε μία μεγάλη σαλατιέρα.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα προσθέτουμε στο μαρούλι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα σύκα, το καλαμπόκι, τον άνηθο και τα μισά καρύδια.
Για τη σάλτσα:
Σε ένα βάζο με καπάκι που κλείνει καλά προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, τον χυμό, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Κλείνουμε το βάζο και ανακινούμε πολύ καλά, έτσι ώστε να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Για τη σύνθεση:
Περιχύνουμε με τη σάλτσα τη σαλάτα, ανακατεύουμε πολύ καλά και τη μεταφέρουμε σε μία πιατέλα. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα σύκα και τα καρύδια.