Οι ιδρυτές: Αλέξανδρος και Παναγιώτης Πίττας
Καταχώρηση δεκαετίας 1950
Παλιές συσκευασίες ΑΤΤΙΚΗ-ΠΙΤΤΑΣ
Μέλι ΑΤΤΙΚΗ, δεκαετίας 1970
Μέλι δάσους ΦΙΝΟ, δεκαετίας 1970
Εγκαταστάσεις της ΑΤΤΙΚΗ-ΠΙΤΤΑΣ στο Περιστέρι
Γκάμα προϊόντων ΑΤΤΙΚΗ
Εγκαταστάσεις ΑΤΤΙΚΗ-ΠΙΤΤΑΣ στο Κρυονέρι Αττικής
Τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας
Αλεξάνδρα Πίττα – Χαζάπη και Γιώργος Πίττας

1896: Ο πατέρας των ιδρυτών, Γεώργιος Πίττας, διαφημίζει στην εφημερίδα «Εστία» την επιχείρηση που διατηρούσε «Εδωδίμων Αποικιακών», στην οδό Σταδίου. Μεταξύ των προϊόντων που διαφημίζει είναι και το διάσημο, τότε, μέλι Υμηττού.

1928: Οι Αλέξανδρος & Παναγιώτης Πίττας ιδρύουν την εταιρεία στην οδό Σωκράτους και προχωρούν σε μια πρωτοποριακή ενέργεια που άλλαξε ριζικά τον μέχρι τότε τρόπο εμπορίας και διακίνησης του μελιού προσφέροντας το ελληνικό μέλι σε μικρές συσκευασίες, με την επωνυμία μέλι Υμηττού AΤΤΙΚΗ. Όντας εξωστρεφείς και ευφυείς επιχειρηματίες αποφασίζουν να εξάγουν ένα μέρος της παραγωγής, ενώ συμμετέχουν στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις αποσπώντας αμέσως, από τη δεκαετία του ’30, διακρίσεις και βραβεία.

Δεκαετία του ’50: Η ΑΤΤΙΚΗ Μελισσοκομική Εταιρεία μετακομίζει σε νέες εγκαταστάσεις στο Περιστέρι. Ξεφεύγει από τα στενά γεωγραφικά πλαίσια της Αθήνας και επεκτείνει τις δραστηριότητες της σε νέες αγορές στο εξωτερικό όπως Η.Π.Α., Καναδά, Αυστραλία, αλλά και αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής.

Δεκαετία του ’60: Η εταιρεία αναπτύσσεσαι στην ελληνική αγορά αλλά και στο εξωτερικό. Η οικογένεια μεγαλώνει με το μέλι ΦΙΝΟ, στην χαρακτηριστική τότε, κίτρινη συσκευασία με το αγοράκι Φίνο, ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά της εποχής. Επίσης, νέα προϊόντα προστίθενται στη γκάμα όπως μαρμελάδα και παρκετίνη (από φυσικό κερί μέλισσας) αλλά και νέες πρωτοποριακές συσκευασίες, σωληνάριο και ατομική μερίδα, για τα μέλια.

Δεκαετία του ’70-’90: Οι δύο ιδρυτές της εταιρείας δεν είναι πλέον στη ζωή, οπότε τη διοίκηση της εταιρείας αναλαμβάνουν τα παιδιά του Παναγιώτη, η Αλεξάνδρα και ο Γιώργος, μαζί με τη θεία τους, Ελένη, χήρα του Αλέξανδρου, με στόχο να διατηρήσουν στην αγορά τα προϊόντα που ήταν ιδιαίτερα αγαπητά στους καταναλωτές. Επίσης, είναι η εποχή που εξελίσσεται και οργανώνεται το τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας και ξεκινούν να μπαίνουν οι βάσεις για τη νέα μορφή που έχει σήμερα.

Δεκαετία του 2000 – Σήμερα: Η εταιρεία είναι εγκατεστημένη σε νέες εξελιγμένες εγκαταστάσεις στο Κρυονέρι. Διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα εργαστήρια στην Ευρώπη για τον έλεγχο και τη διασφάλιση της ποιότητας του μελιού. Διατηρεί τμήμα Ανάπτυξης Μελισσοκομίας, που προσφέρει συμβουλευτική υποστήριξη και εκπαίδευση στους συνεργάτες μελισσοκόμους. Στηρίζει ιδιαιτέρως την έρευνα για το μέλι και τα προϊόντα της μέλισσας. Αναπτύσσει διαρκώς τις αγορές στο εξωτερικό. Μαζί, ενεργά με τη διοίκηση ασχολείται και η τρίτη γενιά της εταιρείας, η κόρη του Γεώργιου Πίττα, Μαρία Πίττα, Χημικός στο τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας και η κόρη της Αλεξάνδρας Πίττα-Χαζάπη, Κατερίνα Χαζάπη, Διευθύντρια του τμήματος Ανάπτυξης. Με τα ίδια κριτήρια ποιότητας, με τις ίδιες αξίες και το μεράκι των ιδρυτών έχει αναπτύξει και συνεχώς εμπλουτίζει την γκάμα προϊόντων της με παραδοσιακά ελληνικά εδέσματα όπως χαλβά (κλασσικό ή μόνο με ελληνικό μέλι), μαρμελάδες, υποβρύχια και λουκούμια.

Στην εταιρεία ΑΤΤΙΚΗ-ΠΙΤΤΑΣ συνεχίζουμε αφοσιωμένοι σε ό,τι αξίζει αληθινά την κορυφαία ποιότητα όλων των προϊόντων μας, την ελληνική μελισσοκομία και τους καταναλωτές που αγαπούν και επιλέγουν τα προϊόντα μας, σε όλο τον κόσμο.

 

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more info

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close